mandag 6. juli 2009

Utstillingsvinduer og privatisering

Det er mye snakk om utstillingsvinduer for tiden. Oslo skal være utstillingsvinduet for Høyre / FrP-politikk og Trondheim skal visstnok være det for AP/SV. Avhengig av politisk ståsted, så brukes det nå mye tid fra ulike bloggere, til å påpeke at utstillingsvinduene holder på å sprekke eller allerede har sprukket! Jeg synes selv i forhold til utstillingsvinduer, at det er noe høyresiden bare regner ut fra regnskapstall - ikke så mye ut fra tilbudet til befolkningen som skapes! Men skal la den diskusjonen ligge nå....

Skal over til FrP, som brukte Terje Søviknes og Os kommune som sitt "utstillingsvindu". Her ble det både storstilt privatisert og aksjer som kommunen eide ble solgt ut. Nå er resultatene at det ikke gikk så bra - som vi ofte ser med offentlige tilbud som blir privatisert. Fordi når man også skal skape overskudd i slike tjenester, er det ikke så lett. Resultatet er at det offentlige må overta. (Illustasjonsfoto: Jarle Heitmann)

I dagens VG (06.07.09) sto et veldig bra debattinnlegg fra signaturen "kjøsskatta". Må bare videreformidle det "kjøskatta" skrev om FrPs utstillingsvindu:

" Det gikk visst ikke
Søvviknes ser at Farumpolitikken ikke holder stikk. Nå har han lagt vaskeriavtalen bort, og vil at det skal vaskes klær selv i kommunen. Det blir kommunalt igjen. Men ikke bare vaskeriet skal bli eid av kommunen. Også vaktmesterne skal være ansatt i kommunen. Det ble for dyrt med dette privatiseringstullet.

Men en ting skal han ha - det er ingen skam å snu. Så kan vi andre si "velkommen etter". Jeg tror nok det snart blir eiendomsskatt i Os, og jammensanten spår jeg også at privatiseringen på mat til de eldre forsvinner. Dårlig mat til eldre er ikke noe å trakte etter....Heia Søvviknes! "


Ja, er ikke lett med utstillingsvinduer og privatisering gitt.....

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar