mandag 27. september 2010

Om noen dager kan Tromsø være OL-by!


Ordfører Arild Hausberg og daværende
styreleder Henrik Andenæs feirer nyheten
fra kulturministeren om forslag til
70. mill. kroner i statsgaranti.
(17.12.2009)

Den 02. oktober 2010 kan bli en historisk dag for Tromsø og Norge. Da kan nemlig Tromsø bli en fremtidig OL-by. Sjansen er faktisk stor for at det internasjonale sjakkforbundet FIDE, legger Sjakk-OL i 2014 til Tromsø. Mye tyder på at Tromsø har den beste søknaden - som er solid utarbeidet av Tromsø 2014.

Jeg var politisk rådgiver for ordføreren i desember 2009, da kulturminister Anniken Huitfeldt kom med den fantastiske nyheten om at Regjeringen ville støtte prosjektet med 70 millioner kroner. Sjelden har ordfører Arild Hausberg vært gladere, for dette er virkelig et prosjekt han har hatt troen på og støttet. Håper folk i Tromsø derfor gir han "cred" for den jobben han har gjort for å få statsstøtten på plass. For arrangementet er svære greier. Ikke bare i antallet deltakere (31.000 tilreisende til OL Dresden i 2008) og antall nasjoner (bare flere nasjoner i sommer-OL), men ikke minst i mulighetene Tromsø og landet får til å profilere seg via nett - når hundretusener av sjakk-fans rundt om i verden skal følge med fra Tromsø- 2014. Dette blir virkelig et signalarrangement - og mye av æren skal ordfører Arild Hausberg faktisk ha!

1 kommentar:

  1. Og jammen klarte Tromsø å bli arrangørby for Sjakk-OL 2014! Godt jobbet fra Tromsø 2014, Anniken Huitfeldt og Aridl Hausberg!

    SvarSlett