torsdag 11. februar 2010

Fantastisk måned for Tromsø

Januar er en fantastisk måned for Tromsø - hvor byen "står på hau" med stort nasjonalt og internasjonalt fokus. Når vinteren normalt er på sitt mest ”mørke og kalde”, så har vi snudd dette til den ”lyseste og travleste” årstiden.. Først ute er Norges største filmfestival TIFF, som etterfølges av Arctic Frontiers som er den største internasjonale konferansen med nordområdene som tema. Etter AF kommer den stadig mer kvalitetsfokuserte og anerkjente Nordlysfestivalen - som fokuserer på musikk.

For meg var det to hendelser i disse ukene som særlig imponerte meg:

* Tromsø som arktisk hovedstad : Under Arctic Frontiers holdt den amerikanske ambassadøren til Norge Barry White (!) tale hvor han uttalte "Tromsø har en viktig rolle å spille som et viktig cluster for kompetanse”. Denne støtten til Tromsø som ”arktisk hovedstad” blir viktig for oss i fremtiden. Egentlig ganske imponerende at supermaktens U.S.A.`s mann i landet uttaler denne støtten!

* Verdensstjernene fra Mariinskij - balletten : Det tok en stund før jeg egentlig skjønte det - men det var faktisk veldig stort at den verdensberømte balletten besøkte "lille Tromsø"! Som en dansenestor sa - "som å få Michael Jackson, Elton John og U2 på besøk". (Foto: Nordlys: Torgrim Rath Olsen ).

Dette var for meg de to viktigste hendelser i noen tettpakkede uker i januar - i en by som kulturminister Anniken Huitfeldt skrev i sitt forord til festivalprogrammet TIFF) er blitt – et viktig møtested i nordområdene.....

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar