torsdag 4. juni 2009

Forutsigbar jamring!

Forutsigbar jamring I:
Idag ble lønnsforhandlingene i offentlig sektor avklart og streikefaren er over for 30.000 ansatte i offentlig sektor. Det ble enighet om pensjon og lønn for alle ansatte i offentlig sektor.

Reaksjonene etterpå var helt som forventet. Som Dagbladet på lederplass skrev på forhånd; "Uansett vil resultatet utløse jamring, men fra ulikt hold. - Blir det løsning, vil opposisjonspartiene anklage regjeringen for å ha kjøpt seg fred med skattebetalernes og framtidige generasjoners penger. "

Og så rett kan man ha; som forventet ble det jamring av opposisjonspartier som prøver å slå politisk mynt før høstens valg. Høyres Jan Tore Sanner mente det var "et nederlag for regjeringen", mens FrPs Robert Eriksson mente "Regjeringen har valgt å kjøpe seg ut av en storkonflikt"... FORUTSIGBART!

Forutsigbar jamring II:
Regjeringen kommer snart med et nytt lovforslag, hvor det foreslås å endre alkoholloven slik at kommunene ikke kan vedta skjenking senere enn klokka to på natten. Vold og skjenketid henger sammen og det skulle bare mangle at ikke landets Regjering og Storting har en mening og en politikk for redusere nattefylla ute med en time. Som Bjarne Håkon Hansen sier - dette er beinhard politikk for forebygging! Venstre Jonas Eilertsen "knaller til" på sedvanlig vis - og sier "dette er et overgrep fra regjeringen mot lokalt selvstyre"! FORUTSIGBART!

Forutsigbar jamring III:
Partiet Høyre benytter alle anledninger til å fremme private løsninger på kjerneområder som må være et offentlig ansvar. Høyresiden klarer aldri å svare på faktumet, at private løsninger i sin natur er ute etter å tjene penger på å drive f.eks pleie- og omsorg. Høyre Magnus Mæland knaller i dagens Tromsø etter at Tromsø kommune og mener prisforskjellen mellom private tilbud og det offentlige i Tromsø i seg selv er et argument for å få inn private løsninger Etter at kommunen hevet prisen til 330, kunne han fastslå; "Mens det private har en timepris på 310 kroner, er egenandelen i kommunens omsorgstjeneste tyve kroner høyere".

Det interessante er jo at Tromsø kommune tar betalt 330 kroner for en hel times omsorg, og uten tillegg for kveldstid og helger. Mens det private tilbudet som Mæland viser til - faktisk tar 310 kroner fra de starter fra sitt kontor og til de er tilbake. Altså kan du f.eks risikere å betale 310 kroner for kun halvtimes omsorg. Men man har også tillegg for kveld/helger. Uansett - du får mindre omsorg i dette tilfellet. Og det er jo det man ser innenfor kjernetjenestene og i mange tilfeller må det offentlige overta etter at de private har prøvd å "drive" butikk". Uansett - FORUTSIGBART!

1 kommentar:

  1. Som du siterer fra dagbladet: "Uansett blir det jamring." Og det sørger du vel her for å oppfylle ved å både jamre over hva de andre vil/mener og over at de jamrer... Dobbelt-meta-jamring eller noe slikt...

    Litt forutsigbar jamring her og: Er en del merkelige setninger her. Leser du igjennom før du poster? 'Etter at [...], kunne han fastslå;' 'Men det Mæland glemte.'

    SvarSlett